top of page
IMG_1345sorthvitt.JPG

OM TORA ALTIN

Velkommen til mitt YogaUnivers <3

Med stor interesse for...Jeg er over middels interessert i kroppen og hvordan den er satt sammen, veldig glad i mat, liker å forske på måter å lage mat på, liker å reise, hobbyfilosof, konsekvensanalytiker, førevarperson, har en god forestillingsevne, nylig oppdaget interesse for å få grønnere fingre og har god kunnskap om den fysiske kroppen, og dens utfordringer og muligheter. Jeg er utdannet yogainstuktør, personlig trener, dansepedagog og har min egen bedrift hvor jeg holder timer innen yoga og trening. Det startet med at familien Altin danset swing på kjøkkengulvet hver lørdagskveld etter å spist hjemmelaget pizza. Etter hvert flyttet jeg til stua, ryddet bort alt av møbler, musikk på full guffe og danset. Dette resulterte i et x-antall deltagelser på UKM. Hvor jeg blant annet fikk prøvd meg på å henge i stoffremser fra taket, lage film og opptre for et stort publikum. Det var starten på en karriere innen dans, fra kjøkkengulv til scene….valget var enkelt, stien smal, men jeg har aldri angret.Som du skjønner har jeg alltid hatt en drøm om å leve av bevegelse, det har vært en stor del av meg og min oppvekst. Derfor ønsker jeg å videreformidle gode opplevelser gjennom kroppen som verktøy. Jeg har etter hvert skjønt at en velfungerende kropp ikke er en selvfølge. Det er noe man må sette av tid for å vedlikeholde – for «trening er ferskvare». Jeg har alltid sett på kroppen som et redskap for bevegelse og utfoldelse. Det er den vi skal leve med hele livet og det blir bare mer og mer viktig for meg å ta vare på den.

 

For den kan gi oss så mange fine opplevelser og gleder. Hvordan man behandler sin egen kropp gjenspeiler seg i kroppsspråket, energien, utstrålingen og tankene man har om seg selv. Og hvem liker vel ikke seg selv når man er å topp, føler seg vel og har en kropp som spiller på lag med en.  Utdannelsen innen dans har jeg tatt i Oslo, ved Norges Dansehøyskole med fordypning innen moderne- og samtidsdans (avgangsår 2011). I ettertid har jeg jobbet en god del som pedagog på ulike kulturskoler og et år på Sunnfjord Folkehøyskole. Som et lite avbrekk i arbeidshverdagen dro jeg på en liten inspirasjonstur våren 2014. Jeg dro til Spania for å danse Flamenco, Jamaica for å undervise ungdom i dans og til Cuba for å lære meg å danse salsa. En inspirerende og innholdsrik reise, hvor jeg fikk smake på hva dansen betydde i de ulike kulturene, men det som var mest lærerikt var å reise alene. Det gav blod på tann og januar 2015 dro jeg til New York for å danse, gjøre yoga og oppleve storbyen.

 

Senere har jeg tatt utdanningen Bevegelsesinstruktør ved Axelsons våren 2015. Sentral i den utdanningen var yogaen og det videreutviklet seg til at jeg valgte å dykke dypere ned i yogaens verden – noe som har vært det lureste jeg har gjort. Jeg bestemte meg for å ta videreutdannelse innen Yoga og sjangeren Vinyasa Flow. Den tok jeg i Spania ved Frog Lotus International, Suryalila. Det er noe av det mest inspirerende jeg har gjort, og er utrolig glad for at jeg valgte å fordype meg i yoga.

 

I ettertid har jeg tatt utdannelse ved Norges Idrettshøyskole for å bli personlig trener, ferdig våren 2018. Og jobber nå som yogainstruktør og personlig trener for store grupper, mindre grupper og personlige timer. I dag har jeg funnet meg til rette på Krogs, Sandvollan i Nord-Trøndelag. Der er jeg blitt «bonkjærring», mamma, samboer og har alt fra yoga til bedrifter, personlige timer, blårturyoga, gruppetimer innen yoga og trening – og de fleste timene holder jeg på Krogs eller Yttervik Gard, hvor jeg leier lokaler.

 

 

Grethe

"Endelig har jeg funnet noe som kan gi mentalt overskudd. Tora tar hensyn til de plagene du evt. har og tilpasser øvelsene til hver enkelt. Har plutselig begynt å kjenne hvordan jeg puster eller ikke puster!"
bottom of page